Hozzávalók:
10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 3 egész tojás, 5 dkg csokoládé, 10 dkg mazsola,
5 dkg füge, 5 dkg déli gyümölcs, 5 dkg mandula, 5 kockacukor, 2 dl víz, 1 dl rum,
½ kg baba piskóta

Csokoládémáz:
17 ½ dkg csokoládé, 7 evőkanál víz, kis darab vaj

déli gyümölcs, mandula

A csokoládét felolvasztjuk. A mazsolát, fügét és déli gyümölcsöt apróra vágjuk.
A mandulát meghámozzuk és összevágjuk. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük.
A cukrot, vajat és a tojások sárgáit jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét, mazsolát, fügét, déli gyümölcsöt, mandulát és a tojáshabot. Ha ez kész, kissé pihentetjük.
A kockacukrokat 2 dl vízbe rakjuk és hozzáadjuk a rumot. Ebbe belemártunk egy szalvétát. Kicsavarjuk és ezzel kibéleljük az őzgerinc formát, széleit hagyjuk kilógni belőle, hogy a tetejét be tudjuk fedni.
A baba piskótát egyenként beáztatjuk a rumos vízbe, de óvatosan nehogy átázzon, inkább kissé kinyomjuk. Ezzel kibéleljük az őzgerinc formát és oldalait. A közepébe öntjük a krémet, a tetejére áztatott baba piskótát teszünk. Betakarjuk a szalvéta lelógó széleivel. Végül könnyű súlyokat teszünk rá, hogy lenyomódjon. Hűtőszekrénybe rakjuk 1 napra. Kiborítjuk, simán kijön. Bevonjuk csokoládémázzal.
Csokoládémáz:
A csokoládét és a vizet kis lábosban folytonos keverés mellett szép simára főzzük.
Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a vajat.
A tetejét déli gyümölccsel és mandulával díszítjük.