Hozzávalók (10 – 12 személyre)
6 egész tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 ½ dkg csokoládé, 15 dkg déli gyümölcs,
18 dkg dió, kevés vaj, liszt

Krém:
24 dkg cukor, 4 tojássárgája, 25 dkg csokoládé, 12 dkg mandula, 1-2 evőkanál rum, 30 dkg vaj, 4 dl tejszín

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. A csokoládét lereszeljük. A déli gyümölcsöt apróra vágjuk. A diót ledaráljuk. A tojások sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét, déli gyümölcsöt, diót és a tojáshabot. Vajjal kikent, kilisztezett hosszú tepsiben sütjük lassú tűznél. Hosszában elvágjuk és a következő krémmel töltjük.
Krém:
A csokoládét felolvasztjuk. A mandulát lehéjazzuk és ledaráljuk. A vajat habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A cukrot a tojások sárgáival habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét, mandulát, rumot, vajat és a tejszínhabot.
Tetejét és oldalait is bekenjük. Déli gyümölccsel szépen díszítjük. 24 órát állni hagyjuk.