Hozzávalók (3 személyre)
2 szép rostélyos, só, zsír, 1 ½ fej közép nagyságú vöröshagyma, burgonya, zsemlemorzsa, tejföl

A hagymát karikára vágjuk és sárgára pirítjuk. A rostélyost, ami 5 – 6 napig a hűtőszekrényben feküdt, megtisztítjuk, megmossuk, kiverjük és megsózzuk. Egy zománcozott tepsit kikenünk zsírral s belefektetjük a rostélyosokat a hagymával. Kis vízzel kb. 1 jó órán át dinszteljük a sütőben vagy fent a platnin. Ha már puhulni kezd, akkor karikára vagy hosszúkásra vágott nyers krumplit teszünk mellé. Megsózzuk s egy kis zsemlemorzsát hintünk rá, csak annyit mintha sóznánk. Végül tejfölt öntünk rá és a sütőben megsütjük.
A krumplit közben forgatjuk, hogy egyformán piruljon.