Hozzávalók (3 személyre)
1 ½ l + 2 merőkanál tej, 4 dl dara, 2 egész tojás + 1 tojássárgája, 2 kanál cukor,
pici só, 10 dkg vaj, kb. 6-7 dkg mazsola

3 órával használat előtt 1 ½ l tejbe beáztatjuk a darát. A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Hozzáadunk pici sót, 2 merőkanál tejet és 2 tojás fehérje habját. Mindezt jól elkeverjük. Lábosban elolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a keveréket.
Eleinte befedjük, később ha villával feldaraboljuk levesszük a fedőt. Többször keverjük a villával, míg egyenletesen …. Kb. 1 óra sütés kell neki, míg szét hullik.
Tálalás előtt néhány perccel mosott, megszárított mazsolát rakunk közé.
Tálra magasan felrakjuk és sűrűn cukrozzuk.
Leves után jó evőknek is elég.
(Ha harmadik tál ételnek kell, akkor 2 ½ dl tej, 2 dl dara, 1 merőkanál tej, 2 tojás,
1 jó kanál cukor és 4 dkg mazsola elég.)