Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg darált sertéshús, 2 egész tojás, 2 db zsemle, só, kevés bors,
15 dkg zsemlemorzsa, ½ l olaj a sütéshez

Egy edénybe öntsünk vizet és áztassuk be a zsemléket. Miután megpuhultak a vízben, csavarjuk ki jól és tegyük át egy másik edénybe. Keverjük hozzá a darált húst, tojásokat, sót és egy kis borsot. Miután alaposan összedolgoztuk a fasírt masszát, fedjük le folpackkal és pihentessük a hűtőszekrényben 15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A masszából formázzunk húspogácsákat és forgassuk meg a zsemlemorzsában. Serpenyőben hevítsünk olajat és közepes lángon, fedő alatt, lassan süssük a fasírt mindkét oldalát szép aranybarnára. – (Mérettől függően ez lehet 5 – 15 perc is.)
A fasírtok sütés közben összehúzódnak, de ne tegyünk a serpenyőbe újabb darabokat, mert nem egyszerre sülnének meg, viszont nehéz lesz megkülönböztetni a korábbi daraboktól.
Köretként rizst, hasábburgonyát, salátát is adhatunk hozzá.