Hozzávalók (4 személyre)
30 dkg csiperke vagy más gomba, 8 szelet csont nélküli sertéskaraj,
1 közepes fej – (kb. 3 – 5 cm átmérőjű) – vöröshagyma, 2 dl tejföl,
1 dl olaj a hús sütéséhez, 10 dkg liszt, 10 dkg Rama margarin, só, kevés bors

A sertéskarajt kiklopfoljuk, fűszerezzük sóval és borssal. A vöröshagymát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megmossuk, nem hámozzuk meg, csak félbe vágjuk és a feleket a lapos oldalukra fektetve felszeleteljük.
Serpenyőben az olajat felmelegítjük. Amíg melegszik, a hússzeleteket lisztben megforgatjuk és a forró olajban kisütjük.
A hagymát margarinon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba puha, hozzáöntjük a tejfölt. Ehhez a mártáshoz hozzáadjuk a kisütött hússzeleteket és kb. 15 percig összefőzzük.
Rizzsel tálaljuk.