Hozzávalók:
3 szép 15-20 dkg borjúszelet, zsír, liszt, ½ dkg kapri, 6 – 9 kanál tejföl

A kapri szemeket finomra vágjuk. A borjúszeleteket kiverjük és szép natúrszeleteket sütünk. A natúrszeletnek csak az egyik oldalát kell lisztezni és a sütésnél először a nem lisztezett oldalát sütjük, azután a lisztezettet.
Ha szépen megsültek, kivesszük s egy tűzálló hús tálra rakjuk. A felesleges zsírt leszűrjük csak keveset hagyunk. A kaprit rászórjuk a szeletekre. A megmaradt zsírban a serpenyőbe beletesszük a tejfölt, hogy elegendő mártás legyen. Kissé felforraljuk, hogy a zsírt magába szívja és ráöntjük a szeletekre. Sütőbe rakjuk és kb. 15 percig sütjük, míg az egész szép színt kap s a kapri ízét magába szedi.
Makaróni – (1 személyre számítva: 8-10 szál s 1 dkg zsír) – jó hozzá.
Kapri helyett lehet 3 – 4 kanál reszelt parmezánt vagy vágott szardellát szórni a szeletekre. Mindegyik más ízt ad a húsnak.