Hozzávalók (6 személyre)
¾ kg savanyú káposzta, 1-2 kockacukor, zsír, ½ kg disznó lapocka, kis vöröshagyma, piros paprika, só, 14 dkg rizs, 1 pár rövid füstölt kolbász, kis füstölt szalonna, tejföl

A savanyú káposztát a kockacukorral zsíron puhára pároljuk. – (A cukor szebb színt ad neki.)
A lapockát ledaráljuk. A hagymát lereszeljük. A húst a hagymával, piros paprikával
és sóval jó puhára dinszteljük.
A kolbászt karikákra, a füstölt szalonnát vékony kis lapokra vágjuk.
Előveszünk egy gömbölyű elég nagy tűzálló tálat, a fenekére füstölt szalonna szeleteket rakunk és a káposzta 1/3-át, rájön a kolbász fele és a tejföl.
Azután a fele rizst, megint 1 evőkanál tejföl, a hús fele, tejföl, a káposzta 2. része,
kis szalonna szeletek, kolbász másik fele, 1 evőkanál tejföl, rizs másik fele, tejföl,
hús – tejföl – káposzta 3. része.
1 óráig sütjük.