Hozzávalók (4 – 5 személyre)
1 ½ kg disznókaraj, kevés ecet, só, 1 fej vöröshagyma, néhány szem bors, tojás, piros és fehér aszpik, zöld saláta

Majonéz olaj nélkül:
4 tojássárgája, 4 dl tejföl, só, ízlés szerint porcukor, 3 – 4 dkg vaj, mustár, citromlé

A disznókarajt egy kis ecetes sós vízben, melybe az egész hagymát s néhány szem borsot tettünk, puhára főzzük. Ha teljesen kihűlt, felvágjuk, tálra helyezzük és kemény tojás szeletekkel, piros s fehér aszpikkal, vágott zöld salátával díszítjük.
Majonéz olaj nélkül:
A tojások sárgáit, tejfölt, kis sóval ízlés szerint porcukorral habverővel habüstben forralt víz felett sűrűre verjük, közben a vajat is beleeresztjük. Levéve hidegre keverjük és még mustárt, citromlevét teszünk bele. Ha állásban túl sűrű lenne, akkor tálalás előtt még hígítjuk vagy egy kis tejföllel vagy tejjel.