Hozzávalók:
vesepecsenye, só, olaj, zsír, champignon gomba, liszt,

Madeira mártás:
1 kanál zsír, mindenféle zöldség, vesepecsenye comboknak hús maradéka, fűszer, bor, szerecsendió-virág, 1 kevés húslé, 2 kanál liszt, 2 dl tejföl, paradicsom,
2 dl fehér bor, 2 dl madeira bor

Állott vesepecsenyéből egyforma szeleteket vágunk. Vastag kés hátával megveregetjük, megsózzuk és mindegyiket kissé megolajozva fedővel lepréseljük.
A gombát megmossuk, megpucoljuk, apróra vágjuk és zsírban megpirítjuk. -
(Ez majd belekerül a madeira mártásba.)
Használat előtt a filét kiszedjük s az olajtól leszárítjuk, gyengén meglisztezve forró zsírban mindkét oldalát jól megsütjük. Lábosba helyezzük és ráöntjük a kész madeira mártást a gombával. Néhányszor hagyjuk forrni.
Tálra rakjuk a húst és a forró mártással leöntjük.
Madeira mártás:
A zöldségeket apróra vágjuk. Zsírban párolni tesszük a zöldséget, húst, fűszert, bort, szerecsendió-virágot és egy kis húslét. Addig pároljuk, míg az egész a felére összepárolódott.
Meghintjük a liszttel és gyakori kavarás mellett néhány percig pároljuk. Aztán felöntjük 1 merőkanál húslével és tovább pároljuk. Közben hozzáadjuk a tejfölt, paradicsomot, fehér bort és madeira bort. Mindezt együtt egy jó ideig főzzük még és aztán szitán áttörve egy kisebb lábosban ismét néhányszor felfőzzük.
Ízlés szerint még kissé ízesítjük.