Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg rizs, 1 ½ l tej, kis vanília, 8 dkg vaj, pici só, 6 kockacukor, 1 ½ kg alma,
egy kis cukor, 3 egész tojás, 8 dkg porcukor, finom morzsa, 4 dkg mazsola

A rizst megmossuk és puhára főzzük a tejben de előtte egy kis vaníliát, 3 dkg vajat, pici sót és kockacukrot adunk hozzá. – (A cukrot csak a vége felé tesszük bele, mert könnyebben leég, azaz leragad.)
A lapokra vágott almát egy kis cukorral megpároljuk és utána kihűtjük.
A tojások sárgáit 5 dkg vajjal és a porcukorral kb. 20-25 percig habosra keverjük. Összevegyítjük a kihűlt rizzsel és beletesszük a tojások kemény habját.
Vajjal kikent finom morzsával beszórt formába vagy tűzálló tálba rakjuk a rizs felét,
rá a kihűlt párolt alma szeleteket melyre rászórjuk a megmosott mazsolát és erre kerül a többi rizs.
Mérsékelt tűznél szép lassan pirosra sütjük.