Hozzávalók:
borjúhús, kevés vöröshagyma, zsír, csepp piros paprika, só, kevés tejföl

Palacsinta:
2 egész tojás, 20 dkg liszt, 4 dl tej

Sütünk 15-18 db palacsintát. A borjúhúst ledaráljuk és kis finomra vágott hagymás zsíron, csepp piros paprika, só mellett puhára pároljuk.
Ha kész, kevés tejfölt teszünk bele, hogy jól kenhető legyen a töltelék.
Egy lábast kikenünk. Két palacsintát rakunk a fenekére, aztán elsimítjuk a tölteléket, újra 1 palacsinta, töltelék, 1 palacsinta. Tetejére 2 palacsinta kerül.
Sütőben átforrósítjuk. Melegített tálra kiborítjuk. Az elsőt levesszük, mert az kemény lett, így a második palacsinta már puha. Feldaraboljuk, mint a Dobos tortát.