Hozzávalók:
25 dkg borjúhús, ½ zsemle, tej, 1 kis vöröshagyma, zsír, kevés törött bors,
piros paprika, ½ dkg kapri bogyó, 1 egész tojás, füstölt kolbász

A borjúhúst ledaráljuk. A zsemlét tejbe beáztatjuk, utána kinyomjuk. A kapri bogyót apróra vágjuk. Egy kis finomra vágott vöröshagymát zsíron sárgára pirítunk. Hozzáadjuk a korábban felsoroltakat s jön még hozzá törött bors, piros paprika és
1 egész tojás. Az egészet jól összekeverjük.
7-8 egyenlő részre osztjuk. Füstölt kolbászt, melynek vékony héját lehúztuk, ujjnyi széles darabokra vágjuk, ahány gombóc, annyi db és legyen úgy, mint a szilvás gombóc a kolbász közé formáljuk. A húst panírozzuk, mint a bécsi szeletet, forró zsírban forgatjuk és szép egyenletesre sütjük.
Jó hozzá a hagyományos burgonyasaláta vagy rizibizi vagy fejes saláta.