Hozzávalók:
1 kg spárga, 10 dkg vaj, 1 kockacukor, 4 dl tejföl, 1 evőkanál morzsa,
1 késhegynyi só

A spárgát megmossuk, és megtisztítjuk, azaz a fej kivételével nagyon gondosan lehántjuk a külső hártyáját-héját, – (legegyszerűbb jó éles burgonyahámozóval) – különben keserű lesz. Fás végét levágjuk. Csokorba-hengerbe fogjuk, deréktájon szorosan megkötözzük és enyhén sós, 1 kockacukorral ízesített vízben, felállítva, hogy a spárgafejeket csak a gőz érje puhára főzzük. Kiszedjük aztán lecsorgatjuk. Szétbontva tálra rakjuk és leöntjük bőven tejföllel, megszórjuk morzsával és sütőbe tesszük.
Ezt csinálhatjuk tejföl nélkül is, csak forró vajjal.