Hozzávalók:
minden tojásra 1 evőkanál tej és 1 kávéskanál liszt, só, zsír, 4 egész tojás,
3 púpos evőkanál parmezán sajt

Gombás:
petrezselyem, zsír, 15 dkg gomba

Sonkás:
10 dkg sonka

Velős:
½ kg borjúvelő, petrezselyem, zsír

Cukorborsós:
¼ kg cukorborsó, petrezselyem, zsír

A leütött tojásokat megsózzuk. Beletesszük a tejet és a lisztet. Habverővel gyorsan elhabarjuk, mint a rántottánál. Palacsinta sütőben kis dió nagyságú zsírt forrósítunk. Beleöntünk a tömegből annyit, hogy vastagabb legyen, mint egy palacsinta.
(4 tojásból kb. 3 omlettet süthetünk.)
Körül öntözve zsírral sütjük, míg alul szép színt kapunk. Behintjük reszelt parmezán sajttal vagy ezt a nyers tömegbe is tehetjük, talán még ízletesebb is így.
Gombás:
Megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük a gombát. A petrezselymet apróra vágjuk. Petrezselymes zsíron megpároljuk a gombát. Ha kész, – (az omlettnek csak az egyik oldalát sütjük, a teteje magától kocsonyásodik ahogy a rántottánál) – tetejére rákenjük a gombát vagy egyéb tölteléket. Három részbe hajtjuk, hogy széles palacsinta képét nyújtsa.
Sonkás:
A sonkát átdaráljuk és beletesszük a nyers tojásba.
Velős:
A petrezselymet apróra, a velőt összevágjuk. A velőt petrezselymes zsíron megdinszteljük, ami néhány perc alatt kész. Ezt tesszük a kész omlett tetejére.
Cukorborsós:
A petrezselymet apróra vágjuk. A cukorborsót petrezselymes zsíron puhára pároljuk. Az omlettre szórjuk és három részbe hajtjuk, hogy széles palacsinta képét nyújtsa.
Kacsamájas:
A kacsamájat kevés hagymán megsütjük és felszeleteljük. Ezt tesszük rá a kész omlettre, amit összetekerünk vagy behajtunk.