Hozzávalók:
1 kg borjúcomb, 1 zsemle, 4 szardella, zsír, 2 fej vöröshagyma, petrezselyem, gomba, 1 egész tojás, 2 dl fehér bor

A borjúcomb nagyobbik feléből szép egyenletes szeleteket vágunk és jól kiverjük.
A hulladékot vagy kisebb darab maradék húst néhányszor átdaráljuk egy vízben áztatott, kinyomott zsemlével együtt.
A szardellákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Zsírban pirítunk egy kis hagymát, petrezselymet és gombát. A húst, szardellát, hagymát, petrezselymet, gombát és a tojást összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a borjúszeleteket, összesodorjuk és vékony kötőpamuttal átkötözzük.
1 fej hagymát és néhány gombát vékony szeletekre vágunk. Lábosban elolvasztunk
1 kanál zsírt. A hagyma és gomba szeleteket sorban lerakjuk az összesodort szeletekkel. Ráöntjük a fehér bort s gyakori rázás és forgatás mellett jó puhára pároljuk. Tálalás előtt mindegyikről leoldjuk a spárgát, 2-3 szeletre vágjuk és tálon egymás mellé rakva leöntjük a mártásával.