Hozzávalók:
kb. 35 dkg felsál szelet, só, szalonna, 2 egész tojás, zsír, 1 virsli,
1 kis fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, kevés paprika, tejföl

A szép nagy felsál szeletet kiverünk a húsverővel. Megsózzuk és a közepén ketté vágjuk. Nagyon vékony szalonna szeleteket rakunk mind két szeletre. A tojásokból puha, jól kenhető rántottát készítünk. Rákenjük a szalonnára és fél-fél virslit teszünk egy-egy szeletre. Összegöngyöljük és átkötjük.
A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret karikára vágjuk. A hagymát megreszeljük és zsírban sárgára pirítjuk. Beletesszük a sárgarépát, petrezselyem gyökeret, az összegöngyölt felsált és paprikát. Vízzel lassan megpuhítjuk. Ha a villa keresztül fut a tekercsen jó. A húst kivesszük.
A zöldséget átpasszírozzuk, teszünk bele tejfölt, hogy mártás sűrűségű legyen.
A húst visszarakjuk.
Tálalás előtt a cérnát levesszük és szépen felszeleteljük a húst. Szélességében igen színes kerülete van: barna, fehér, sárga – belseje rózsaszín. A mártást ráöntjük.
Makarónit adunk hozzá.
Hideg büfé tálon is mutat, mártás nélkül persze.