5 személyre:
A sütőtököt hámozás nélkül hosszába kettévágjuk, a belét kiszedjük és 1 csipet sóval
megsózzuk. Így tesszük a tepsibe, melyet előzőleg kizsíroztunk. Addig sütjük elő, amíg
a tölteléket összeállítjuk, – de a darálást már előtte meg kell csinálni.
(A töltelék a töltött paprikáéval egyezik.):
20 dkg rizst 1 kis kanál vegetával vagy 1 kevés sóval felteszünk főni.
(A rizst félig főzzük meg.)
½ kg sertéscombot 1 jó kanál zsírral és 1 ½ dl vízzel, megsózva feltesszük fedő alatt
párolni. (Ha a leve elfő, mindig egy kis vízzel felengedjük.) Időnként megfordítjuk.
Ha a villa könnyen belemegy, levesszük a fedőt és vigyázva, hogy le ne égjen, lesütjük zsírjára. A zsírból kiemelve, felszeleteljük. A húst átdaráljuk a rizs közé. Megöntözzük a pecsenye zsír egy részével. Beleütünk 1 egész tojást. Elkeverjük.
Ezt a tölteléket tesszük a kivájt tök egyik felébe, a másik felét rátesszük és összetűzzük a két felet. Visszatesszük a tepsibe. Egy kevés vizet teszünk alá és sütőben sütjük.
A tányérban megborsozzuk.