Hozzávalók (4 személyre)
1 kg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg vegyes zöldség,
10 dkg vöröshagyma, 2-3 db babérlevél, 10 szem egész bors, só, 1 kevés mustár,
1 citrom, 4 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 dl tejföl, 15 dkg zsír

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A megsült pörcöket kiszedjük.
A megtisztított marhahúst egészben a szalonna alatt visszamaradt zsiradékon, minden oldalán fehérre pirítjuk. A feldarabolt zöldségeket a hús alatt visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Egy nagyobb edénybe belerakjuk a húst s a zöldségeket. Felöntjük vízzel vagy csontlével. Beledobjuk a babérleveleket, borsot, sózzuk és a karikákra vágott citromot. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha kész, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.
A hús alaplevét újra forraljuk. Eközben lisztes-tejfölös, mustáros habarást készítünk. A léből a babérleveleket, egész borsot és a citrom karikákat kiszedjük. Hozzáöntjük a rántást és amikor besűrűsödött a tűzről levéve összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre és egy kisebb serpenyőben cukrot pirítunk, amit a forrásban lévő szószhoz öntünk. Végül beletesszük a hússzeleteket.
Zsemlegombóccal tálaljuk.