Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kávéskanál só, 2 dl víz

Főzéshez:
2 ½ l víz, 2 fakanál só, pár csepp olaj

2 egész tojást, kevés sót és az előre kimért víz felét jól kikeverjük. Keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához. Annyi víz kell hozzá, hogy közepes keménységű tészta legyen. – (Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, hólyagosra keverjük a galuskatésztát.) – A nokedli szaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedli tészta harmadát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő sós, pár csepp olajos vízbe szaggatjuk. Közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. – (Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!) – A készre főtt nokedlit hideg víz alatt gyorsan leöblítjük, lecsöpögtetjük. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát. Ha már mind elkészült, egy kis forró olajon átpirítjuk és kész.
Körítésnek pl.: pörkölt mellé készítjük.