Hozzávalók:
Palacsinta:
2 egész tojás, 20 dkg liszt, 4 dl tej

Töltelék:
20 dkg sonka, 1 apróra vágott főtt tojás, 2 kanál tejföl

Panírozás:
10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás

Sütés:
3 dl olaj

Készítünk palacsinta tésztát, majd sütünk 15-18 db nagyon vékonyat és a következőkkel töltjük: 20 dkg darált sonkát 1 apróra vágott főtt tojással, 2 kanál tejföllel összekeverünk.
Ezután a palacsintákat összegöngyöljük, úgy, mint a töltött káposztát, és végüket bedugjuk. Lisztbe, tojásba mártva, kisütjük, ugyanúgy mint a rántott húst, de ízlés szerint süthetjük lisztbe, tojásba és szemlemorzsába forgatva is.