Hozzávalók (6 személyre)
1 db csirke, 15 dkg zsír

Töltelék:
2 db zsemle, 2 db tojás, ¼ fej vöröshagyma, ½ csomó zöldpetrezselyem,
1 – 1 késhegynyi bors és só, 5 dkg zsír, 1 evőkanál tejföl

Teljesen úgy készül, mint az egészben sült csirke, azzal a különbséggel, hogy bőrét felfeszítjük és a következő töltelékkel megtöltjük:
Tejben áztatott zsemlét jól kifacsarunk, zsírban megforgatjuk s kivevés után ütünk rá 2 egész tojást, pici finomra reszelt vöröshagymát, apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, egy kevés zsírt (5 dkg), 1 evőkanál tejfölt, a csirke zúzáját, máját finomra vágva. Ezeket jól összekeverjük s megtöltjük a felfeszített bőr alatt a csirkét és belsejét. Azután zsírban puhára pároljuk és megpirítjuk.