5 személyre:
12 db apró gyenge karalábét megtisztítunk, levágjuk a tetejét és belsejét kivájjuk oly módon, hogy a karalábé jó vékony maradjon. Sós vízben kicsit előfőzzük a kivájt, kockára vágott karalábéval együtt és félretesszük.
(A töltelék a töltött paprikáéval egyezik.):
20 dkg rizst 1 kis kanál vegetával vagy 1 kevés sóval felteszünk főni.
(A rizst puhára főzzük.)
½ kg sertéscombot 1 jó kanál zsírral és 1 ½ dl vízzel, megsózva feltesszük fedő alatt párolni. (Ha a leve elfő, mindig egy kis vízzel felengedjük.) Időnként megfordítjuk. Ha a villa könnyen belemegy, levesszük a fedőt és vigyázva, hogy le ne égjen, lesütjük zsírjára. A zsírból kiemelve, felszeleteljük.
A húst átdaráljuk a rizs közé. Megöntözzük a pecsenye zsír egy részével. Beleütünk
1 egész tojást. Elkeverjük.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábé üregeit púposra és rátesszük a tetőket. Tepsibe tesszük a kivájt, kockára vágott karalábéval együtt. Sós vizet öntünk alá.
A kalapokra s a karalábéra tejfölt teszünk. Előmelegített sütőben puhára pároljuk.