Hozzávalók (6 személyre)
1 kg káposzta, 15 dkg zsír, 3 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl,
1 – 2 késhegynyi paprika és só,

Töltelék:
50 – 60 dkg sertéshús, 10 dkg rizs, 5 dkg szalonna, ½ fej vöröshagyma, 1 db tojás,
1 – 1 késhegynyi só és bors

Úgy készül, mint a savanyú káposzta, csak a levelekbe a következő töltelék kerül:
Vegyünk 50 – 60 dkg kövér sertéshúst; ha sovány, kis szalonnát vagy zsírt adunk hozzá. A húst megmossuk, megdaráljuk, teszünk bele mosott rizst, tojást, sót, borsot, egy késhegynyi paprikát és ledarált vöröshagymát. Ezeket jól összegyúrjuk és a káposztaleveleket megtöltjük.
Ha megfőtt, a töltelékeket kiszedjük a káposztából, ezt berántjuk, kicsit forrni hagyjuk, azután visszatesszük a töltelékeket újra forrni. Sok tejföllel tálaljuk.