Hozzávalók:
kb. 5 – 6 hónapos süldő feje,
4 db disznóköröm + csánk, só,
néhány szem egész bors,
1 fej vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa

A fejet szépen megmossuk többszörösen, forró és hideg vízben. (Különösen a füle és az orra tisztítására kell gondot fordítani, nehogy egy szál sörte vagy valami nyálka maradjon benne.)
Mikor szép tiszta a hús, akkor egy nagy fazékba feltesszük főni a fűszerekkel együtt. A zöldséget később tesszük bele, mert különben szétfőne. Addig főzzük, míg a hús leválik a csontról.
A húst a fazékból kivéve kicsontozzuk, felvágva tálakra rakjuk. Utána a lét a tálakon lévő húsra szűrjük leves szűrőn. Megfagyasztjuk.
(A fejen lévő zsíros tokaszalonnát nem tesszük bele.)