Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg gomba, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg ketchup, 10 dkg paradicsom, 1 ½ dl olaj, 0.3 dl vörösbor,
1 g őrölt bors, 1 g kakukkfű,
1 db babérlevél, 1 db citrom,
ízlés szerint só

Fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát olajon.
Tegyük rá a megmosott, cikkekre vágott gombát, sózzuk meg, és gyorsan pirítsuk át az egészet. Amikor a gomba levet eresztett, tegyünk hozzá paradicsompürét, ketchupot, fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel és kakukkfűvel, ízesítsük citromlével és citromhéjjal.
Pároljuk néhány percig, szükség esetén adjunk hozzá egy kevés vizet, illetve öntsünk rá némi vörösbort.
Az elkészült ételt hűtsük le és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.