Hozzávalók:
30 dkg morzsolt mirelit vagy konzerv csemegekukorica, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 leveskocka, 2 dl kefir, 1 mokkáskanál törött fehér bors (fekete is jó, de nem kell bele ennyi), kevés rántás vagy 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 dkg Rama margarin,
kevés só

A kukoricaszemeket a felforrósított margarinon, fedő alatt, saját levében néhány percig párolom, majd megsózom és felöntöm 8 dl vízzel. Beleszórom a törött borsot, beleteszem a leveskockát és a finomra vágott petrezselyem felét. Felforralom, közben a kefirbe belekeverem a kukoricalisztet és még ½ dl vizet. Simára eldolgozom, majd a forrásban levő levest behabarom a keverékkel. Jól felforralom, közben állandóan kevergetem. Ha szükséges utána sózom, végül belekeverem a megmaradt petrezselyemzöldet.
(Ha a kukorica mirelit, akkor fagyosan kell párolni a saját levében.)