Hozzávalók (4 személyre)
2 db tojásfehérje, 1 csipet só,
1 evőkanál cukor,

A forró csokoládéhoz:
½ l tej, (1.5 %), ½ l tejszín (30 %), 10 dkg étcsokoládé (min. 50 %),
1 evőkanál étkezési keményítő,
2 db tojássárgája, 1 evőkanál valódi kakaópor,
1 csipet só, ½ mokkáskanál fahéj, ½ – ½ mokkáskanál őrölt gyömbér és kardamom, 1 evőkanál cukor

Először szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretesszük, a fehérjét pedig beletesszük egy edénybe, amiben csipet só és cukor hozzáadásával keményre felverjük. Egy lábasban vizet forralunk, – (legegyszerűbb vízforralóval) – majd ha a víz forr, visszavesszük egész csendesre, majd egy a vízbe mártott evőkanál segítségével kisebb galuskákat szaggatunk és azokat a vízbe helyezzük. 5-10 perc alatt készre forrnak a hablabdák, akkor egy lapos szűrőkanállal kiemeljük őket. Egy lapos tányéron várhatnak további sorsukra.
Elkészítjük a forró csokit. A tejet és a tejszínt egy edényben feltesszük főni, és beletesszük a darabokra tört étcsokoládét. Állandóan kevergetjük, amíg a csoki elolvad, és lassan forráspontig hevítjük. Egy kisebb tálban néhány kanál tej segítségével összekeverjük a keményítőt, a tojássárgáját, a kakaóport, a fűszereket és annyi cukrot, amennyi jólesik és beleöntjük a fortyogó csokoládéba.
(A fűszerek el is hagyhatóak vagy teszés szerint változtathatóak.)
Ekkor a csokoládélevesnek kissé sűrűnek kell lenni és már tálalható is. Levesestányérokba merjük és ráfektetjük a hablabdákat.

Úgy érdemes készíteni, hogy azt azonnal tálalni is tudjuk.