Hozzávalók (4 személyre)
Leves:
10 dkg mazsola, 1 dl rum,
25 dkg édes gesztenyepüré,
8 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 evőkanál cukor

Habgaluska:
kicsi méz, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 db tojásfehérje

A tejet 2 dl kivételével felforraljuk. A 2 dl tejben elkeverjük a pudingport s a cukrot és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét és néhány percig főzzük. Ezután az edényt elhúzzuk a tűzről, a levest krémesre turmixoljuk és rumba áztatott mazsolát teszünk bele.
A habgaluskához csipetnyi sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasban vizet forralunk, és amikor a víz gyöngyözni kezd, kanállal habgaluskákat szaggatunk a tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.
Langyosan tálaljuk.