Hozzávalók:
2 dkg élesztő, 35 dkg liszt,
5 tojássárgája, pici só, 15 dkg vaj,
12 dkg vaníliás cukor

2 dkg élesztőt kevés tejjel és cukorral megkelesztünk.
35 dkg lisztből, 5 tojássárgájából, pici só hozzáadásával tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és ¼ cm vastagságúra kinyújtjuk.

Készítsük a következő tölteléket:
15 dkg vajat 12 dkg vaníliás cukorral habosra verünk.

Rákenjük a tésztára, összesodorjuk és keresztben 5 cm – es darabokra vágjuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal, belerakjuk a felvagdalt tésztadarabokat a vágott oldalukkal felfelé, 1 cm távolságban egymástól.
½ óráig letakarva kelni hagyjuk langyos helyen, azután sütőbe téve lassú tűznél megsütjük, miközben kétszer, háromszor megöntözzük erősen vaníliás tejjel.