Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg gomba, 2 db tojás,
3 db tejben áztatott zsemle,
1 kis kanál vágott petrezselyem,
3 dkg zsemlemorzsa, só, bors,
3 dkg hagyma

Bundázáshoz:
6 dkg liszt,
15 dkg zsemlemorzsa,
15 dkg zsír vagy olaj, 2 db tojás

Az apróra vágott hagymát és petrezselymet kevés zsiradékon megfuttatjuk. A megtisztított, apróra vágott gombát rádobjuk, kevés víz hozzá adásával, sóval, borssal fűszerezve puhára pároljuk.
Langyosra hűtjük, a kicsavart zsemlékkel, 3 dkg zsemlemorzsával, tojásokkal összegyúrjuk, ha szükséges fűszerezzük. Lisztezett deszkán kis fasírtokat formálunk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Forró zsírban szép pirosra sütjük.