1 kg zöld káposztafejről leszedjük a külső hibás, borítóleveleket, hideg vízben megmossuk egészben a káposztafejet, azután apróra legyaluljuk egy mély tálba. Csapott evőkanálnyi sóval összekeverjük és így hagyjuk állni egy órán át. Ennek elteltével jól kinyomkodjuk a káposztát és tányérra tesszük. Lábasban, nagy tojásnyi zsírban, vízbe mártott 3 kockacukrot pirítunk arany barnára, belevetjük a kinyomott káposztát, gyakori keverés közt világos barnára pirítjuk, vigyázva, hogy egyenletesen barnuljon és meg ne égjen. Mikor ez kész, törött borssal fűszerezzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, tésztaszűrővel abba a lábosba szedjük, melyben a párolt káposzta van, és jól összekeverjük.
(Tészta lásd: Tésztagyúrás)