Hozzávalók (5 személyre)
15 db kifli, 12 dl tej, 75 dkg cukor,
3 dl fehér bor, 9 db tojás,
¾ kg alma, 24 dkg zsír,
15 dkg barackíz, 3 g fahéj,
6 dkg mazsola, 6 dkg dió,
6 dkg zsemlemorzsa

A szikkadt, előző napos kifliket vastag szeletekre vágjuk.
Forralt hideg tejbe keverünk
9 db tojássárgáját, 30 dkg cukrot, mazsolát, zsírt és ebbe beleáztatjuk a kifli szeleteket.
Egy mély tepsit zsírral vastagon kikenünk, morzsával meghintjük és belehelyezzük az áztatott kifli szeletek felét. Az almát megtisztítva, 30 dkg fahéjas cukorral megpároljuk, majd a tepsiben elhelyezett kiflire tesszük. Utána darált dióval meghintjük, ennek tetejére rakjuk a megmaradt kifli szeleteket, borral meglocsoljuk és gyenge sütőben 20 – 30 percig sütjük.
A 9 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, 15 dkg barackízt keverünk bele, majd ezt a habmasszát a már kisült tészta tetejére helyezzük. Ezután néhány percig a meleg sütőben szép barnára sütjük.
Ha megsült azonnal tálaljuk.