EM-A: Az angliai East-Mallingben szelektálták a francia Angersi fajtából. Féltörpe növekedésű körte alany, a ráoltott fák mérete a vadkörte alanyúakéhoz képest 50%-al kisebb.
Vírusmentes állapotban a körte fajtákkal kielégítő az összeférhetősége. Ez az alany eléggé sarjadzik a gyümölcsösben. Gyökérzete nem kellő mértékben rögzíti a fákat ezért, karózni kell. A fák ezen az alanyon korán termőre fordulnak, termőképességük kiváló, a gyümölcsminőség jónak mondható. A szárazságra és a klorózisra érzékeny, kötött, agyagos talajokhoz jól alkalmazkodik. Hidegtűrése gyenge.

EM-C: Az angliai East-Mallingben szelektálták, származása nem ismert. Féltörpe-törpe növekedésű körte alany, a ráoltott fák mérete a vadkörte alanyúakéhoz képest 50-60%-al kisebb. Vírusmentes állapotban a körte fajtákkal jó az összeférhetősége. Ez az alany közepes mértékben sarjadzik a gyümölcsösben. Gyökérzete nem kellő mértékben rögzíti a fákat ezért,
karózni kell. A fák ezen az alanyon korán termőre fordulnak, termőképességük kiváló, a gyümölcsminőség jónak mondható. Melegebb fekvésben nem érzi jól magát, termőképessége gyengül. A szárazságra és a klorózisra érzékeny, kötött, agyagos talajokhoz jól alkalmazkodik. Hidegtűrése gyenge.

Provance BA-29: A Provencei tájfajtából szelektálták Franciaországban. Féltörpe-középerős növekedésű körte alany, a ráoltott fák mérete a vadkörte alanyúakéhoz képest 45%-al kisebb. Vírusmentes állapotban a körte fajtákkal, így pl. a Vilmos körte fajtával is igen jó az összeférhetősége. Ez az alany közepes mértékben sarjadzik a gyümölcsösben. Gyökérzete nem kellő mértékben rögzíti a fákat ezért, karózni kell. A fák ezen az alanyon korán termőre fordulnak, termőképességük kiváló, a gyümölcsminőség jónak mondható. A szárazságra és a klorózisra érzékeny, kötött, agyagos talajokhoz jól alkalmazkodik. Hidegtűrése gyenge.

Sydo: Levédett fajta. Franciaországban szelektálták. Az EM-A-hoz viszonyítva erősebb növekedési erélyű. Egyéb tulajdonságaiban a többi birshez hasonlít, de a vírusfertőzésre valamivel kevésbé fogékony, mint a többiek. A termőképessége ezen az alanyon jobb, mint a legtöbb birsen lévőé.

Adams: A belga Adams faiskolában az Angersi birsfajtából szelektálták és virusmentesítették. A birsnek megfelelő ökológiai viszonyok között a ráoltott fák jobb termőképességűek más birsalanyokhoz viszonyítva.

B.T. 2010-12-11